Rubey logo

Over Rubey

Investeringen in topkunst toegankelijk maken voor iedereen en erfgoed toegankelijk houden. Dit zijn de twee maatschappelijke doelen van Rubey.

Rubey wenst kunstinvesteringen toegankelijk te maken voor iedereen:

  • vanaf 150 euro investeer je mee in een topkunstwerk
  • je ontvang je een deel van de meerwaarde bij verkoop na 10 jaar (verlengbaar tot maximum 13 jaar). Let wel: je investering is rechtstreekst verbonden met de meer- of minwaarde van het werk. Het kan zijn dat je (een deel) van je inleg verliest.

Bekijk het financieel rendement in detail

Rubey wenst erfgoed toegankelijk te houden en geeft daarom al de aangekochte kunstwerken in langdurige bruikleen aan musea:

  • je zorg dat kunstwerken uit privé-collecties aan het grote publiek getoond worden in topmusea
  • je versterkt de collectie van musea

Rubey is een passieproject

Rubey is het passieproject van Gwenn Nevelsteen en Christophe Ghewy van Untitled Workers Club en Maarten Van Doorslaer en Marcell De Vries van 2140 Consulting. Peter Hinssen op zijn beurt was zo onder de indruk van het initiatief dat hij met veel plezier meteen mee aansloot.

Untitled Workers Club is een Belgisch agency gespecialiseerd in communicatie rond musea, kunst, financiën en inclusie.

"Bij Untitled Workers Club geloven we dat organisaties en merken een unieke kans hebben om voor blijvende culturele en sociale verandering te zorgen. Wij gaan altijd op zoek naar oplossingen die een echte impact hebben. Vaak is de beste campagne een nieuw product of een service dat inspeelt op nieuwe culturele behoeften in de maatschappij. Zo zijn Art Security Tokens een ideale tool om een community te bouwen rond een schilderij en een museum en een maatschappelijke meerwaarde te creëren."

Bezoek de website >

2140 consulting is een internationaal bedrijf gevestigd in Luxemburg en gespecialiseerd in de begeleiding van organisaties met Security Token Offering.

"De missie van 2140 is om investeringen voor iedereen toegankelijk te maken. Om dit te bereiken, gebruiken we tokenisatietechnieken die de huidige papieren en regelgevende barrières overstijgen, waardoor we een alternatieve financieringstool geven aan o.a. musea ter versterking van hun kunstcollectie."

Bezoek de website >

Peter Hinssen is een technologie-ondernemer en auteur. Hij geeft wereldwijd lezingen over de impact van technologie op de samenleving, en de digitale wereld die hij het nieuwe normaal noemt en is een veelgevraagd keynotespreker op IT-conferenties in de hele wereld.

“Security Tokens zijn een innovatieve technologie die de vertaalslag maken van traditionele investeringsobjecten. Bij Rubey zijn dit kunstwerken van museale kwaliteit. Security tokens zijn dan ook de investeringsmanier van de toekomst.”

Peter Hinsen

Bezoek de website >

Schermafbeelding 2022 02 28 om 18 00 24

De eerste Art Security Offering werd mogelijk gemaakt dankzij het geloof in het project door de algemeen directeur van het KMSKA Carmen Willems en de Raad van Bestuur onder voorzitterschap van de heer Luk Lemmens.